Räppäri rikkoi Elvis Presleyn ennätyksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosikkiräppäri Lil Wayne on saanut vuosien varrella pahan pojan maineen, sillä tähti on muun muuassa istunut vankilassa aseiden ja huumeiden hallussapidosta. Lil Wayne joutui viime vuonna sairaalaan, kun hän loukkaantui skeittionnettomuudessa.

Nyt kohuräppäri on tehnyt popmusiikin historiaa. Lil Wayne rikkoi aikaisemmin Elvis Presleyn hallussa pitämän ennätyksen hittien määrässä Billboard Hot 100 -listalla, jossa listataan suosituimmat kappaleet radiosoiton ja myynnin perusteella. Lil Wayne on päätynyt listalle nyt 109 kappaleella, joskin 67 näistä on muiden artistien kappaleita, joissa Lil Wayne vain vierailee.

Elvis Presleyn hittejä listalle on päätynyt 108 kappaletta. Lista on tosin aloitettu vasta vuonna 1958, joten esimerkiksi rokkarin tätä aikaisemmin julkaistu Heartbreak Hotel -hitti ei ole listalle päässyt.

Yhdeksänvuotiaana musiikkiuransa aloittaneella Lil Waynella on neljä lasta kolmen eri naisen kanssa. Hän tuli isäksi jo 15-vuotiaana, kun hänen lukioaikainen tyttöystävänsä synnytti Reginae-tytön. Räppärin muiden lasten nimet ovat Dwayne, Cameron Carter ja Neal. Lil Waynen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muuassa How to Love, She Will, Lollipop ja Mirror.