Suomi ei menestynyt nettivertailussa – Ruotsi maailman ykkönen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosittain maailmalla tehdään lukuisia vertailuja eri maiden teknologisesta kehityksestä ja muun muassa internetin käyttämisestä. Nyt The Web Index ja uutiskanava CNN ovat julkaisseet tiedot vuoden 2012 nettikäytöstä eri maissa. Suomi ei listalla juuri juhlinut.

Maailman nettimaiden ykköseksi rankattiin Ruotsi. Toiseksi sijoittui Yhdysvallat, kolmanneksi Iso-Britannia ja neljänneksi Kanada. Suomi päätyi vertailussa sijalle viisi. Ero kärkikaksikon välillä tuli esimerkiksi internetyhteyksien nopeudesta ja kotitalouksien tietokoneiden määrästä, The Atlantic uutisoi. Internetin käytön laadussa ja saatavuudessa ykkönen oli Islanti, kun Suomi oli kolmas.

Nettikäyttäjen määrässä Suomi oli sen sijaan vasta sijalla 8., kun selvityksen mukaan suomalaisista vain 88,08 prosenttia käyttää internetiä. Maailman nopeimmat nettiyhteydet löytyvät Singaporesta. Eniten internetistä kuitenkin hyötyy taloudellisesti Irlanti, jonka bruttokansantuotteesta 15 prosenttia liittyy alaan. Heikoimmat nettimaat olivat Jemen, Zimbabwe ja Burkina Faso.