Uusi olut jäätyy vasta 90 asteessa: ”Kuin tehty suomalaisille!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset oluenjuojat ovat lukemattomia kertoja törmänneet talvisin tilanteeseen, jossa terassille tai parvekkeelle unohtuneet oluet ovat jäätyneet ja samalla rikkoneet myös tölkin tai pullon. Nyt uusi olutmerkki on ratkaissut tämän ongelma.

Oluesta pitävät englantilaiset tutkijat ovat olleet saman ongelman äärellä vielä Suomeakin ankarammissa olosuhteissa Etelämantereella, Daily Mail raportoi. Nyt he ovat kuitenkin löytäneet asiaan ratkaisun, sillä uusi olut Pole-Axed jäätyy vasta -90 celsiusasteessa, eli toisin sanoen ei koskaan normaalioloissa.

Etelämantereella työskentelevät tutkijat pyysivät yhteistyöhön Southamptonissa sijaitsevaa pienpanimoa, ja projektin tarkoitus oli kehittää jäätymätön olut. Lopulta sellainen löytyi, ja nyt erikoisvalmisteinen olut onnistutaan kuljettamaan maailman ääriin muovisissa vakuumipakkauksessa ilman jäätymistä. Uuteen reseptiin materiaali tuodaan Yhdysvalloista ja mallia on otettu Intiaan aikoinaan viedyistä ja hyvin matkantekoa kestävistä oluista.