Ravintoloiden vastaus ruuhkiin – hintoja nostetaan ruuhka-aikaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikissa maailman suosituimmissa ravintoloissa lienee vallalla sama ilmiö, jossa ruuhka-aikaan kaikki halukkaat eivät mahdu ruokailemaan, mutta hiljaisina hetkinä asiakkaita voi olla liiankin vähän. Nyt useat newyorkilaiset ravintolat ovat ottaneet käyttöön mielenkiintoisen keinon tilanteen korjaamiseen.

New Yorkin CBS2-televisiokanavan mukaan jo monet kaupungin ravintolat ovat nostamassa hintojaan niille, jotka haluavat päästä syömään ravintolaan ruuhkaisimpaan aikaan ja jotka eivät ole tehneet varausta ennakkoon. Hintoihin on tulossa laskuun lisättävä ruuhkalisämaksu.

– Ravintola-ala näyttää nyt edelläkävijänä mallia muille. Jatkossa on asiakkaan päätettävissä haluaako hän maksaa enemmän parhaasta ruokailuajasta. Stephen Zagor kertoi CBS2-kanavalle.

New Yorkissa on nykyisin noin 24.000 ravintolaa, joista peräti 66 on saanut yhden tähden tai useampia uunituoreessa Michelin-oppaassa. Ravintoloiden ruuhka-aika on yleensä iltaisin puoli kahdeksasta pari tuntia eteenpäin.