Teinitähtien fanisivustot rikkoivat lakia – tuomittiin miljoonakorvauksiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa verkkosivustojen henkilötietojen käsittelyä kiristettiin jokunen vuosi sitten huomattavasti, ja suunta on ollut samankaltainen myös ulkomailla. Nyt teinitähdet Selena Gomez ja Justin Bieber ovat joutuneet erikoiseen tilanteeseen fanisivujensa takia.

Useiden artistien fanisivuja ylläpitävä yritys Artist Arena LLC on nimittäin jäänyt kiinni siitä, että se on kerännyt ja hyödyntänyt laittomasti yli 100.000 sivustoille rekisteröityneen nuoren henkilötietoja. Sääntöjä rikkoneita fanisivustoja ovat muun muassa RihannaNow.com, DemiLovatoFanClub.net, BieberFever.com ja SelenaGomez.com.

Jopa alle 12-vuotiaisen tietoja oli kerätty ilman, että niiden luovuttamiseen pyydettiin nuorten huoltajien lupaa. Asiasta uutisoineen uutistoimisto Reutersin mukaan yritys joutuu nyt oikeuden määräyksellä maksamaan rikkomuksestaan miljoonan dollarin korvaukset Yhdysvaltojen kauppakomissiolle.