Tässäkö on videopelien tulevaisuus? ”Avaa uskomattomia mahdollisuuksia”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopeliteknologia on muuttunut viime vuosina esimerkiksi Nintendo Wiin, Playstation Moven ja XBOX 360 Kinectin ansiosta. Nämä ovat tuoneet videopelaamiseen uuden elementin, kun pelaaja voi perinteisten ohjaimien sijaan vaikuttaa omilla liikkeillään ruudulla näkyviin tapahtumiin.

Kuva: Splash

Nyt YostEngineerin-yhtiö on lisännyt Youtube-videopalveluun videon, jolla se esittelee kehittelemäänsä YEI 3-Space Sensor -laitetta. Elokuvateollisuudenkin käyttämään motion captureen, eli liikkeentunnistusteknologiaan, perustuvan laite rekisteröi reaaliajassa käyttäjän liikkeet ja ruudulla näkyvä pelihahmo liikkuu niiden mukaan. Videolla esitellään, miten lähes saumaton liikkeentunnistus mullistaisi myös virtuaalikypärän käytön mahdollisuuden.

YosyEngineering ei ole ainoa yhtiö, mikä aikoo tuoda videolla nähtävän teknologian peliteollisuuteen. Buzzfeed -verkkosivuston mukaan vastaavanlainen kehitteillä oleviin vekottimiin kuuluu esimerkiksi The Oculus Rift -virtuaalikypärä. Myös Half Life ja Portal-pelisarjoista tuttu yhtiö Valve työskentelee tuodakseen uuden ulottuvuuden videopelimaailmaan.