87-vuotias ei kestänyt vanhuksia – pakeni hoitokodista pyörätuolilla

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Vanhustenkodeissa elämänsä viimeisiä vuosia viettävät ihmiset saavat hoitoa ja ruokaa sekä nauttia muiden ikäihmisten seurasta. Kaikille hoitokodissa asuminen ei kuitenkaan tule kuuloonkaan.

Nyt erään 87-vuotiaan italialaisen vanhuksen uutisoidaan karanneen aiemmin tässä kuussa hoitokodistaan keskellä yötä. Pappa lähti salaa liikenteeseen Montemarcianossa sijaitsevasta vanhustenkodista sähköpyörätuolillaan. Hän ei kuitenkaan päässyt kovin pitkälle.

Autoilijat soittivat nimittäin poliisille, kun he näkivät vanhan papan ”kiitävän” kadulla sähköpyörätuolilla yöaikaan. Raffaele Panicucci -nimisen papan mukaan hän halusi karata, koska hän kyllästyi elämään vanhojen ihmisten ympäröimänä. Panicuccin mukaan hoitokodissa eläminen tekee hänet hulluksi.

– Hoitokoti on täynnä vanhoja ihmisiä. En vain pystynyt enää asumaan siellä. Se paikka tekee minut hulluksi. Olen ehkä menettänyt liikuntakykyni, mutta aivoni ja seikkailunhaluni ovat edelleen voimissaan, Raffaelle Panicucci kertoi The Daily Mail -lehdelle.