Brad Pitt teilasi Yhdysvaltain huumepolitiikan: ”Uskomaton epäonnistuminen”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hollywoodin tähtinäyttelijät Brad Pitt ja Angelina Jolie ovat olleet yhdessä jo seitsemän vuoden ajan. Suurperheen perustanut pariskunta vannoi taannoin, etteivät he mene naimisiin. He yllättivät kuitenkin faninsa aiemmin tänä vuonna, kun Brad Pitt kosi avopuolisoaan arvokkaalla timanttisormuksella.

Nyt Pitt on avautunut näkemyksistään Amerikan huumetilanteesta. Suosikkinäyttelijä kertoi The Huffington Post -lehdelle, kuinka hänen mielestään Yhdysvaltain sota huumeita vastaan on ollut ”uskomaton epäonnistuminen”. Näyttelijäkomistus on aiemmin avautunut omasta huumeidenkäytöstään, joten tiukka linja huumeita vastaan on selkeästi tullut kuviohin vasta miehen vanhentuessa.

– Minun huumepäiväni ovat olleet ohi jo kauan, mutta on ehdottomasti totta, että voisin todennäköisesti laskeutua mihin tahansa kaupunkiin missä tahansa osavaltiossa ja hankkia sinulle mitä tarvitset, Brad Pitt selittää lehdelle huumeiden helposta saatavuudesta.

Lehtijutussa Pitt ja huumesotaa käsittelevän The House I Live In -dokumentin ohjaaja Eugene Jarecki kritisoivat kovin sanoin Yhdysvaltain hallinnon tapaa käsitellä maan massiivista huumeongelmaa. Näyttelijäkomistus painottaakin, että sota huumeita vastaan on kestänyt jo 40 vuotta, ja tilanne on silti yhä tänäkin päivänä erittäin huono. Pitt ehdottaakin huumeiden laillistamisen tutkimista varteenotettavana lähestymistapana.

Brad Pittin kihlatun Angelina Jolien huhuttiin taannoin olevan raskaana, mutta hänen hoikalla vatsanseudullaan ei ainakaan vielä ole näkynyt raskauden merkkejä. Näyttelijäpariskunnan perheeseen kuuluu ennestään kolme biologista sekä kolme adoptoitua pienokaista. Jolie vihjaili taannoin haastattelussaan olevan mahdollista, että hän päätyisikin yhtäkkiä raskaaksi.