Bussiyhtiöiden erikoinen käytäntö – varoittavat huumeratsioista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu amerikkalainen laulaja-pianisti Fiona Apple jäi viime kuussa kiinni huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta osavaltion rajalla Sierra Blancassa Teksasissa. Samaisella rajalla moni muukin artisti on narahtanut viranomaisten tarkastettua heidän keikkabussinsa.

Suuret bussiyhtiöt ovat tietoisia Sierra Blancan tiukasta valvonnasta, sillä nyt esiin on noussut heidän erikoinen käytäntönsä. TMZ-sivuston mukaan bussiyhtiöt valistavat kuskejaan huumeratsioista, jonka seurauksena myös kyydissä olevia tähtiartisteja varoitetaan rajalla tapahtuvista tarkastuksista. Bussiyhtiöt ovat siis selvästikin tietoisia busseissa kuljetettavista kielletyistä aineista.

Yhden bussiyhtiön mukaan heidän kuljettajansa antavat ennen tarkastuksia matkustajilleen ”varoituksen hylätä kaikki laittomat tavarat, jos he ovat sattuneet sujauttamaan niitä mukaansa”. Kaikki yhtiöt eivät kuitenkaan suhtaudu laittomien aineiden käyttöön aivan näin lepsusti. Toisen bussiyhtiön edustajan mukaan tämä käytäntö onkin täysin idioottimainen.

Sierra Blanca on lähiviikkoina noussut useasti otsikoihin tiukan tarkastuslinjansa myötä. Fiona Applen bussista löydettiin kannabista ja nainen pidätettiin välittömästi. Samaisella raja-asemalla narahtaneihin lukeutuvat myös esimerkiksi Snoop Dogg, Willie Nelson ja Arnie Hammer. Räppäri Nelly on viimeisin kyseisellä rajalla kiinni jääneistä, sillä hänen bussistaan löytyi niin ikään kannabista viime keskiviikkona. Muusikon bussissa ollut matkustaja on tunnustanut omistaneensa huumeet.