Ennennäkemätön kokeilu: Heteromies esitti vuoden ajan homoa – yllättävin seurauksin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Seksuaalivähemmistöjen edustajat kohtaavat valitettavan usein syrjintää tai pahimmissa tapauksissa jopa fyysistä väkivaltaa seksuaalisen suuntautumisensa johdosta. Nyt eräs konservatiivinen amerikkalaiskristitty on kohdannut oman pelkonsa homoja kohtaan ennennäkemättömällä tavalla.

26-vuotias heteromies Timothy Kurek nimittäin eli vuoden homoa esittäen, Radar Online -sivusto kertoo. Homofobinen Kurek sai idean erikoiseen kokeeseensa kuultuaan läheisen ystävänsä olevan homoseksuaali. Tiukan kristillisen kasvatuksen saanut Kurek alkoikin heti pohtimaan keinoja, joilla käännyttää ystävänsä heteroksi.

Tämä ajattelutapa säikäytti Kurekin, jonka jälkeen hän rohkeasti päätti seuraavan vuoden ajan esitellä itsensä homona kaikille tapaamilleen ihmisille. Amerikkalaismies kertoo sivustolle, kuinka hän järkyttyi siitä miten nopeasti yhteiskunta alkoi hyljeksimään häntä. Kurek sai tietää, että jopa hänen oma äitinsä oli kirjoittanut päiväkirjaansa, että tämä olisi mieluummin saanut syöpäsairauden kuin tiedon poikansa homoudesta.

Rohkea amerikkalaismies kuitenkin kertoo, että vuoden ajan kestäneen kokeilun jälkeen hänellä ei ole enää minkäänlaisia homofobisia ajatuksia. Kurek on kirjoittanut kokemuksestaan The Cross in the Closet -kirjan, jonka myyntituotoista osa menee seksuaalivähemmistöjä tukevaan hyväntekeväisyyteen.