Michael Jacksonin tappajalla terveysongelmia – syynä liian pieni vankilaselli?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Michael Jacksonin tappaja Conrad Murray tuomittiin taannoin neljäksi vuodeksi vankilaan. Sittemmin tähden henkilääkärinä toiminut Murray on valittanut tuomiostaan. Syyttäjä vaati tuomion julistamisen jälkeen, että Murrayn tulee maksaa 100 miljoonaa dollaria korvausta Jacksonin lapsille.

Nyt syyttömyyttään vakuuttaneen lääkärin terveydentila on heikentynyt merkittävästi. Murrayn asianajanan mukaan 59-vuotias mies kärsii heikentyneestä verenkierrosta alaraajoissaan sekä kivusta oikeassa olkapäässään, New York Daily News -uutisoi. Vaivojen taustalla väitetään olevan lääkärin pienikokoinen vankiselli.

Vankeusrangaistustaan losangelesilaisessa vankilassa suorittava Murray on sijoitettu vankilassa kauas muista vangeista. Hieman yli kolmen neliömetrin sellissä asusteleva, 1,95 metriä pitkä Murray kokee terveydentilansa huononevan jatkuvasti ahtaiden elinolosuhteidensa vuoksi. Jacksonin henkilääkärinä toiminut Murray saa joka päivä kaksi tuntia jaloitteluaikaa vankilan katolla sijaitsevassa metallihäkissä.

Tähän mennessä Murrayn valitukset ovat kuitenkin kaikuneet kuuroille korville, sillä Los Angelesin sheriffin edustajan Nicole Nishidan mukaan miehen henki ei ole uhattuna sellin pienuuden takia. Henkilääkärin tilaa tullaan kuitenkin valvomaan. Tämän kerrotaan asuvan täysin standardikokoisessa sellissä, joten tilanteelle ei tulla juuri nyt tekemään mitään.

Murray kohtasi aiemminkin vakavia terveydellisiä ongelmia, joiden varjolla hän yritti päästä pois vankilasta. Mies kärsi ”räjähtävästä ripulista”, jonka kerrottiin johtuvan vankilan huonosta vedestä ja ruokavaliosta. Murray väitti vankilan ruokaa ”kissanruoaksi”, ja sanoi sen tuhoavan hänen terveytensä.