South Parkin tekijät oikeuteen – lastenohjelman luoja suuttui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ajan hermolla elävä animaatiosarja South Park tunnetaan lähes kaikkea satirisoivasta käsikirjoituksestaan. Sarjassa solvataan usein poliittisia toimijoita, uskontokuntia ja julkisuuden henkilöitä. Hiljattain sarja on sivaltanut esimerkiksi kohua herättäneitä Toddlers & Tiaras ja Here Comes Honey Boo Boo -realitysarjoja.

South Parkin luojat Matt Stone ja Trey Parker ovat toisinaan joutuneet vaikeuksiin sarjassaan nähdyn materiaalin vuoksi. TMZ-verkkosivuston mukaan The Lollipop Forest -lastenohjelman luoja Exavier Wardlaw on nyt nostanut kanteen heitä vastaan.

Wardlaw väittää South Parkin Lollipop King -hahmon olevan kopioitu hänen Big Bad Lollipop -hahmostaan ja animaatiosarjan käyttäneen tätä halventavalla tavalla. Mies vaatii korvauksia tekijänoikeusrikkomuksista ja hahmon poistamista kolmiosaisesta Imaginationland -jaksosta.

South Park -sarjan parodiat ovat usein aiheuttaneet voimakkaita reaktioita. Esimerkiksi kohuttu skientologia-jakso sai myös Tom Cruisen suuttumaan. Hänen kerrottiin muun muuassa vastustaneen jakson uusintaesitystä. Tähden painostuksen myötä jaksoa ei enää näytetty uudelleen vuonna 2006. Myöhemmin se kuitenkin esitettiin uusintana.