Tämä paljasteleva laulajatar on Vuoden poptähti 2012 – katso kuvat

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Julkisuuden henkilöiden joukosta nostetaan esille vuosittain ansioituneimpia tähtiä, joille myönnetään kunnioitettavia tittelejä. Nyt Billboard-lehti valitsi Vuoden poptähden, jonka ura on ollut menestynein viimeisen 20 vuoden aikana.

Listan kärkeen nousi useista hittikappaleistaan ja listaykkösistään tunnettu popkaunotar Rihanna. Diamonds -kappaleen esittäjä päihittää listauksessa monet musiikkialan menestyneimmät artistit. Barbadoslainen kaunotar on saavuttanut mainetta myös tyyli-ikonina, jonka uusimpia muodonmuutoksia maailma seuraa henkeään pidätellen.

Kuva: Splash

Vuosina 1992 – 2012 musiikkilistoja ovat dominoineet naisartistit, minkä huomaa Billboard-lehden listauksen kärkikymmeniköstä. Toiselle sijalle pääsi rokahtavasta tyylistään tunnettu Pink. Kolmannella sijalla on X Factor -tuomarinakin tällä hetkellä vakuuttava poppari Britney Spears.

Kuva: Splash

Kelly Clarkson, Mariah Carey, Katy Perry, Janet Jackson ja Madonna ovat seuraavina listauksessa. Ainoana miehenä kymmenen kärkeen pääsi r&b-laulaja Usher, joka nousi seitsemänneksi menestyneimmäksi artistiksi. Yhtyeistä Black Eyed Peas pääsi myös sijalle kahdeksan.

Kuva: Splash