Vaalituloksesta pettymys? Lentoyhtiö tarjoaa maastamuuttajille ilmaisen lennon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen eduskuntavaaleissa ja presidentinvaaleissa nähtiin taannoin uudenlainen ilmiö, jossa tuhannet kansalaiset vuodattivat jo ennen vaalipäivää katkeruuttaan ja ilmoittivat muuttavansa maasta, mikäli vaalitulos ei heitä miellytä. Myöhemmin uhkaukset osoittautuivat kuitenkin perättömiksi.

Yhdysvalloissa on parhaillaan meneillään samanlainen tilanne, kun presidentinvaalit lähestyvät ja vaalikeskustelu käy kuumana. Myös rapakon takana äänestäjien uhkaukset ja teot eivät tule kohtaamaan. Nyt eräs lentoyhtiö on kuitenkin ojentanut auttavan kätensä ja ilmoittanut auttavansa niitä harvoja, jotka aikovat todella toteuttaa lupauksensa.

JetBlue-lentoyhtiön käynnistämä Election Protection 2012 -kampanja tarjoaa nimittäin vaalitulokseen tyytymättömille ilmaisen yhdensuuntaisen menolennon pois Yhdysvalloista. Maastamuutolla uhkaavien äänestäjien tulee rekisteröityä ennakkoon ja valita yksi yhtiön 13 kohteesta, jonne pettyneitä maastamuuttajia lennätetään. Kohteiden joukossa ovat muun muassa Bahama, Meksiko, Aruba ja Barbados. Yhteensä lentoja on jaossa 1.006 kappaletta. Menolento tulee käyttää 28 päivän sisällä vaaleista.