Uusi keksintö mullistaa hammaslääkäripelon?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet aikuisetkin pelkäävät yhä kuollakseen hammaslääkärissä käymistä, ja hampaiden poraaminen saa aikaan kylmät väreet jo pelkkänä ajatuksena. Lapsena pelot ovat kuitenkin usein vielä moninkertaisesti suurempia, mutta nyt uusi keksintö auttaa ehkä hieman asiaan.

Kuva: YouTube

Indonesialainen hammaslääkäri Dhanni Gustiana on kehittänyt uudenlaisen hammasporan, jonka toiminnan on määrä rauhoittaa erityisesti nuoria potilaita. Keksinnössä on yhdistetty hammaspora, mp3-soitin ja kaiutin. Sitä käytettäessä poran ilkeän äänen sijaan potilas saa nauttia rauhoittavasta musiikista tai halutessaan jopa päivän hittikappaleista. Musiikin on todettu vievän potilaan huomiota pois poran ilkeästä äänestä ja siten helpottavan potilaiden oloa.