Playboy-kaunotar rajussa lääkekoukussa: ”10 pilleriä päivässä”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suositun Hollywood-näyttelijän Jim Carreyn ex-vaimona tunnettu Jenny McCarthy on yksi suosituimmista Playboy-malleista. Hän oli Playboyn vuoden 1994 Playmate of the Year. Vaalea kaunotar on pysynyt julkisuudessa rohkeiden asuvalintojensa ja bikinikuviensa merkeissä.

Nyt 39-vuotias Jenny McCarthy paljastaa uudessa Bad Habits: Confessions of a Recovering Catholic -elämäkerrassaan olleensa taannoin todella riippuvainen kipulääkkeistä. Perheenäidin mukaan hän popsi päivittäin Vicodinia, joka on voimakas reseptillä määrättävä kipulääke. Lääkekoukussa ollut McCarthy otti noin kymmenen pilleriä päivässä, vaikka hän ei edes tuntenut kovaa kipua.

– Otin Vicodinia kymmenen kappaletta päivässä. En mennyt vieroitushoitoon. Vieroitin itse itseni ja se oli kamalaa aikaa. Päätin vain lopettaa niiden käytön ja vieroitusoireet iskivät nopeasti. Tunsin jatkuvasti vilunväristyksiä ja hikoilin paljon, Jenny McCarthy kertoo kirjassaan.

Jenny McCarthy ei ole ainut julkkistähti, joka on puhunut avoimesti julkisuudessa lääkeriippuvuudesta. Esimerkiksi 53-vuotias näyttelijä Jamie Lee Curtis paljasti äskettäin joutuneensa nuorempana päihdekoukkuun leikkauksesta johtuneiden kiputilojen takia. Hän söi jatkuvasti leikkauksen jälkeen kipulääkkeitä, eikä pystynyt lopettamaan niiden käyttöä.

Playboy-pupu poseerasi ensimmäisen kerran Playboy-lehden kansikuvassa vuonna 1993. Lokakuun numerossa sulojaan esitellyt Jenny McCarthy sai silloin palkkioksi 20.000 dollaria, eli noin 16.000 euroa. Nainen on seurustellut muun muassa Ray Manzellan, John Mallory Asherin ja Jim Carreyn kanssa. Hän erosi hiljattain Chicago Bears -pelaaja Brian Urlacherista.