Stara etsii kadonneita lapsia ja nuoria – virhesivut tekevät hyvää

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme aiemmin tänään kansainvälisestä Not Found -nettikampanjasta, jossa suosituimpien verkkomedioiden virhesivuja pyritään hyödyntämään hyvään tarkoitukseen. Normaalisti tyhjäksi jääneillä virhesivuilla julkaistaan nimittäin kadonneiden lasten katoamisilmoituksia.

Kuva: NotFound.org

Esimerkiksi Kanadassa myös Facebook on liittynyt mukaan kampanjaan, joka on parhaillaan leviämässä Eurooppaan. Tänään myös Stara on liittynyt mukaan NotFound-kampanjaan ensimmäisenä suomalaisena verkkomediana ja julkaisee jo nyt katoamisilmoituksia virhesivuillaan.

– Päätimme lähteä heti mukaan näin nerokkaaseen kampanjaan. Viikoittain tuhannet käyttäjät päätyvät syystä tai toisesta virhesivulle, ja nyt sieltä löytyy virheilmoituksen lisäksi myös tärkeää tietoa, joka voi pelastaa lapsia. Seuraavaksi odotamme hetkeä, jolloin palveluun liitetään myös suomalaiset ilmoitukset, päätoimittaja Jocka Träskbäck kommentoi.

Stara on Suomen suurin riippumaton verkkomedia, jossa on jopa 1,2 miljoonaa eri lukijaa ja yli 13 miljoonaa sivulatausta kuukaudessa. Sivulatausten joukkoon mahtuu myös virhesivuja, joille käyttäjä päätyy esimerkiksi kirjoittaessaan sivun osoitteen vahingossa väärin. Eräs sellainen on esimerkiksi tässä www.stara.fi/pitopalvelu