Uusi käyttötarkoitus verkkomedioiden ”404 Page Not Found” -sivuille

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen internetin käyttäjä on varmasti jossain vaiheessa törmännyt verkkosivuun, jossa onkin tullut halutun sivun sijaan eteen ilmoitus ”404 Page Not Found”. Tuolloin käyttäjä on päätynyt sivulle, jota ei ole olemassa, mutta jolla esitetään sivuston oma virheilmoitus.

Kuva: NotFound.org

Nyt maailmalla on keksitty nerokas käyttötarkoitus tällaisille olemattomille nettisivuille, sillä verkkojulkaisuilla on mahdollisuus määritellä tyhjien sivujensa sisältö. Kanadassa on nyt otettu käyttöön NotFound-järjestön lanseeraama systeemi, jossa verkkomedioiden virhesivuilla esitellään ilmoituksia kadonneista lapsista. Esimerkiksi kanadalaiset Facebookin käyttäjät näkevät nykyisin tyhjän sivun sijaan ilmoituksia sikäläisistä kadonneista lapsista.

Nyt belgialainen järjestö Child Focus yhdessä Missing Children Europe -järjestön kanssa haluavat levittää saman tavan myös Eurooppaan. Tuloksena voisi jatkossa olla esimerkiksi Staran virhesivulla kuvan kanssa teksti ”404 Page Not Found, neither is Matti Meikäläinen”. Tähän mennessä noin tuhat verkkosivustoa on ilmoittautunut mukaan kampanjaan.