Lastenlehti järkytti – neuvoi miten Molotovin coctail valmistetaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Arabimaailman epävakaa tilanne jatkuu tällä hetkellä myös Tunisiassa. Nyt äärijärjestöjen toiminta näkyy lapsienkin värväämisessä, sillä eräässä lapsille suunnatussa tunisialaislehdessä kerrotaan, miten Suomessa keksitty Molotovin cocktail valmistetaan.

Qaws Quzah -lastenlehti, joka tarkoittaa suomeksi sateenkaarta, on nyt joutumassa syyttäjän hampaisiin erittäin häiritsevän sisältönsä vuoksi, Daily Mail -lehti uutisoi. Lehden tuoreimman numeron ”tietokornerissa” kerrotaan kuvan kera miten kotona voi valmistaa vaarallisen Molotovin cocktailin. Lehden lukijakunta koostuu pääasiassa 5 – 15 -vuotiaista tytöistä ja pojista.

Qaws Quzah kuvailee tekstissään kuinka coktail on ”improvisoitu ase, jota käytetään usein mellakoissa ja sabotoinneissa, koska se on helppo tehdä ja käyttää”. Artikkelin julkaisun jälkeen viranomaiset ovat aloittaneet tutkimuksen lehden toimintaan, ja sen julkaisijoita vastaan tullaan todennäköisesti nostamaan syytteet.