Tutkimus: Negatiiviset uutiset vaikuttavat naisiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Näemme päivän aikana lukuisia uutisotsikoita kaikenlaisista maailman tapahtumista. Negatiivisista asioista kertovat otsikot saavat helposti aikaan yleistä järkytystä. Tuore kanadalaistutkimus kuitenkin kertoo, että naispuoliset henkilöt reagoivat huonoihin uutisiin miehiä voimakkaammin.

Tutkimuksen mukaan naisten reagoinnin taustalla on biologinen tarve varautua tilanteisiin, jotka saattavat uhata heitä ja heidän lapsiaan, Daily Mail kertoo. Miehiä herkemmin järkyttyvät naishenkilöt kuitenkin muistavat lukemiensa uutisten yksityiskohtia kaksilahkeisia paremmin. Kanadalaisessa tutkimuksessa tarkkailtiin 56 lehteä lukevan miehen ja naisen reaktioita.

– On esitetty, että naisten stressijärjestelmä on viritetty takamaan ei ainoastaan vain heidän oma selviytymisensä, vaan myös heidän jälkeläistensä selviytyminen, tutkija Marie-France Marin Montrealin yliopistosta selittää lehdelle.

Negatiivisista asioista kertovan uutisen lukemisen huomattiin selkeästi lisäävän naisten reaktiivisuutta. Tämä taas vaikutti suoraan heidän fysiologiseen valmistautumiseensa tuleviin stressaaviin tilanteisiin. Tutkijoita ympäri maailmaa kuitenkin yhä ihmetyttää se, kuinka naisen keho kykenee hallitsemaan stressin aiheuttamia oireita verenkiertojärjestelmässään. Tämän selvittäminen olisi tutkijoiden mukaan merkittävää kaikkien meidän terveyden edistämisessä.