Kokonaan pahvista tehty polkupyörä ihmetyttää – näin se toimii

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Eriskummallisia uusia keksintöjä nousee esiin aina aika ajoin, saaden ihmiset ympäri maailmaa ihmetyksen valtaan. Samaan kategoriaan kuuluu erään israelilaismiehen tuorein keksintö. Kyseessä on nimittäin lähes kokonaan pahvista valmistetty polkupyörä.

Polkupyöriä rakastava israelilaiskeksijä Izhar Gafni käytti vuosia keksiessään kulkuvälinettä, joka olisi halpa mutta kestävä. Gafni halusi keksiä jotain, joka muuttaisi ihmisten liikkumistavat urbaanissa elinympäristössä, Modernman-sivusto kertoo. Israelilaismies keksikin lähestulkoon kokonaan pahvista valmistettavan pyörän, joka maksaa vain 20 dollaria, eli noin 15 euroa.

Youtube-videollaan Gafni kertoo, kuinka hän sai idean mullistavaan keksintöönsä. Innovatiivinen mies käytti pyörän valmistukseen muun muassa erilaisia origamitekniikoita saadakseen pahvin kestämään pyöräilijän painon. Gafni myös käsittelee pahvin keksimällään salaisella aineella, jonka ansiosta pahvipyörä kestää vettä ja tulta.