Tiesitkö tämän? Nukkumisasento paljastaa luonteenpiirteesi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Erilaisia nukkumisasentoja on tunnetusti lukuisia. Tuoreen tutkimuksen mukaan erilaiset nukkumisasennot kuitenkin kertovat nukkujasta enemmän kuin uskoimmekaan. Brittitutkijan mukaan nukkumisasennosta voi päätellä jopa luonteenpiirteitä.

Aihetta tutkineen Robert Phippsin mukaan yli puolet briteistä nukkuu yönsä sikiöasennossa. Tämän asento on hänen mukaansa ominainen ihmisille, jotka murehtivat paljon, Daily Mail -lehti uutisoi. Phippsin mukaan käpertyminen kertoo lohdutuksen kaipuusta.

Brittitutkimuksen mukaan toiseksi yleisin nukkumisasento on niin sanottu tukki-asento. Siinä ihminen makaa kyljellään kädet kyljissään kiinni. Tämän asennon kerrotaan tarkoittavan sitä, että nukkuja on luonteeltaan itsepäinen.

Neljännes briteistä taas nukkuu kyljellään kädet suoristettuina edessään. Haikailijoiden asennoksi kutsuttu nukkumisasento merkitsee Phippsin mukaan sitä, että nukkuja on itsensä pahin kriitikko. He myös odottavat itseltään erittäin hyviä tuloksia.

Kyselyllä suoritetun tutkimuksen mukaan 17 prosenttia briteistä taas nukkuu vatsallaan kädet sivuilleen levitettyinä. Tämän kerrotaan olevan fyysisesti kaikkein epämukavin asento. Näin nukkuvat kokevat elämänsä hallitsemattomaksi. Phipps ei kuitenkaan tarkenna, mihin hän perustaa mielenkiintoisen teoriansa nukkumisasentojen yhteydestä luonteenpiirteisiimme.