Raportti paljasti Windows 7 -käyttöjärjestelmän vaarat

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Microsoft Windowsin käytetyimmät käyttöjärjestelmät ovat nykyisin Windows 7 ja Windows XP. Tuore raportti kuitenkin saattaa huolestuttaa kyseisten käyttöjärjestelmien käyttäjiä, sillä raportin mukaan näitä käyttöjärjestelmiä käyttävät koneet kohtaavat enemmän haittaohjelmia kuin koskaan ennen.

Microsoftin julkaiseman raportin mukaan kyseisten käyttöjärjestelmien käyttäjien riski saada haittaohjelmia on kasvanut huomattavasti viime vuodesta. Huomion arvoista on myös se, että Windows XP:tä käyttävien tietokoneiden uhat ovat lisääntyneet, kun taas epäsuositumman Windows Vistan käyttäjien kohtaamat uhat ovat sen sijaan vähentyneet.

Microsoftin mukaan syy tähän on siinä, että Windows 7 -käyttöjärjestelmää käytetään maailmassa enemmän kuin mitään muuta käyttöjärjestelmää. Käyttöjärjestelmää oli myyty syksyyn 2011 mennessä 450 miljoonaa kappaletta. Yhä erittäin suosittu Windows XP tulee kuitenkin yhtiön mukaan menettämään Microsoftin tarjoamat tekniset tuet. Tämä tulee lisäämään käyttöjärjestelmän haavoittuvaisuutta entisestään. Yhtiö kehottaa varomaan tuntemattomilta lähettäjiltä saapuneita sähköposteja ja ”epäilyttäviltä” näyttäviä verkkosivustoja.