Suomen leffateatterit ennätysvauhdissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Filmikamari ry:n arvion mukaan tänä vuonna Suomessa käydään elokuvissa yli kahdeksan miljoonan kertaa. Viimeksi kahdeksan miljoonan katsojan raja on ylittynyt 1983, jolloin teattereissa kävi yhdeksän miljoonaa katsojaa.

– Teattereissa on käynyt katsojia tänä vuonna jo yli 6,5 miljoonaa. Olisi todella suuri yllätys, jos kahdeksan miljoonan katsojan raja ei ylittyisi. Enää kysymys on siitä, kuinka paljon yli mennään, toteaa Suomen Filmikamari ry:n toimitusjohtaja Tero Koistinen.

– Kankaille on tulossa muun muassa uusi James Bond -elokuva, ensimmäinen Hobitti-elokuva ja uusi Twilight-elokuva. Kotimaisenkin elokuvan tarjonta jatkuu loppuvuonna monipuolisena.

Filmikamarin elokuvien levittäjiltä keräämien tietojen mukaan kotimaista elokuvaa on tänä vuonna käyty katsomassa elokuvateattereissa peräti 2.015.299 kertaa. Kotimaisen elokuvan katsojaosuus on tällä hetkellä 31 prosenttia.

Edellisen kerran kotimainen elokuva ylitti kahden miljoonan katsojan haamurajan 2010, jolloin rajapyykki saavutettiin joulun pyhien aikaan. Vuodesta 2012 tulee nykyaikaisen katsojatilastoinnin ajalta kaikkien aikojen paras vuosi kotimaiselle elokuvalle. Nykyisen katsojatilastoinnin kolmanneksi suurin katsojamäärä saavutettiin kotimaisessa elokuvassa 1978, jolloin katsojia kertyi 1.790.000.