Veljekset jättivät loton päävoiton lunastamatta vuonna 2006 – haluavat nyt 5 miljoonaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lotossa voittamisen todennäköisyys on melko pieni, mutta jonkun kohdalle potti silti yleensä osuu. Harva kuitenkaan jättäisi loton päävoiton lunastamatta. Nyt näin on kuitenkin käynyt amerikkalaisille veljeksille, jotka alkoivat vaatia voittorahojaan kuuden vuoden päästä voitosta.

Veljekset Andy ja Nayel Ashkar ostivat lottolipukkeen vanhempiensa kaupasta vuonna 2006. Miehet voittivat lipukkeella viisi miljoonaa dollaria, eli noin neljä miljoonaa euroa, The Post Standard -lehti uutisoi. He eivät kuitenkaan lunastaneet voittoaan ennen kuin lipuke oli vaarassa mennä vanhaksi.

Andy kertoi veljesten odottaneen kuusi vuotta rahojen lunastamista, koska he olivat peloissaan siitä, miten huikea summa vaikuttaisi heidän elämäänsä. Nyt he esittivät vaatimuksen voiton maksamisesta 11 päivää ennen määräajan täyttymistä. Lottoyhtiön edustaja Carolyn Hapeman pitää tapausta äärimmäisen epätavallisena. Lottovoittajien läheiset ovat tapauksesta kuitenkin innoissaan.

– Se on hullua. Sitä on vaikea uskoa, vieläki sulattelen asiaa, kommentoi Nayel Ashkarin vaimo Suracusen The Post-Standard -lehdelle.