Menestysrokkari paljasti synkän menneisyytensä: ”Unelmoin kuolemastani”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen William ”Billy” Corgan tunnetaan parhaiten suositun The Smashing Pumpkins -yhtyeen johtohahmona. Musiikkinsa ohella herra on ollut otsikoissa myös erikoisten tempausten ja kommenttiensa vuoksi.

Billy Corgan on esimerkiksi perustanut new age -verkkosivuston ja oman showpaini-tallin sekä haukkunut julkisesti entisiä bändikavereitaan ja muusikkokollegoitaan kuten Radioheadia.

Nyt 45-vuotias rokkari on tilittänyt Last Call With Carson Daly -ohjelmassa masennuksestaan ja itsetuhoisista aikeistaan. Corganin mukaan hän on ollut lähellä tappaa itsensä ”kolme tai neljä kertaa”. Tähti kiittää kuitenkin uskoon tulemista hänen auttamisestaan vaikeiden aikojen yli. Muusikon mukaan pahin itsetuhoinen kausi osui The Smashing Pumpkinsin menestyslevyn Siamese Dreamin nauhoitusten aikoihin, johon hän tunnetusti nauhoitti lähes kaikki soittimet itse.

– Unelmoin silloin kuolemastani. Aloin ajatella minkälaiset minun hautajaisistani tulisi ja minkälaista musiikkia siellä soisi. Olin niin korkealla hulluuden tasolla, Billy Corgan tilittää.

The Smashing Pumpkins oli Nirvanan ohella yksi 1990-luvun mainekkaimmista vaihtoehtorock-yhtyeistä. Yhtye nousi suureen suosioon albumiensa Siamese Dream ja Mellon Collie and the Infinite Sadness myötä. The Smashing Pumpkins hajosi vuonna 2000, mutta Billy Corgan kokosi yhtyeen uudelleen uudella kokoonpanolla vuonna 2006. Bändi nähtiin Helsingin jäähallissa vuonna 2008.