Maailman suurin koulu: 45 000 koululaista, 2 500 opettajaa ja 1 000 luokkaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomessa monet opinahjot ovat olleet otsikoissa homeongelmiensa takia. Oppivelvollisuus on jokaisella suomalaisella tenavalla, mutta kaikkialla maailmassa lapset eivät pääse kouluun. Nyt on valittu maailman suurin opinahjo, joka löytyykin Intiasta.

The City Montessori koulu Lucknowissa on tehnyt Guinnesin maailmanennätyksen, koska se on suurin tunnettu koulu. Kyseisessä koulussa on tällä hetkellä 45.000 opiskelijaa, joita paimentaa 2.500 opettajaa. Opinahjossa on huimat 1.000 luokkahuonetta, jotka on sijoitettu kaupungille kahteenkymmeneen eri sijaintiin.

Koulun perusti aikanaan Jagdish Gandhi vaimonsa kanssa. Pariskunta sai opinahjon pystyyn 300 rupian, eli 4,5 euron, panoksella, jota varten he joutuivat ottamaan lainan. Miehen mukaan koulun ilmiömäinen kasvu on merkkinä siitä, miten paljon ihmiset arvostavat lapsille suunnattua palvelua

– Opiskelijamme saavuttavat joka vuosi erinomaiset akateemiset tulokset ja pääsevät esille maailmanlaajuisesti. Guinnesin ennätyksen saaminen on sydäntälämmittävää, mutta kyse ei ole pelkästään koulun koosta, kertoo Jagdish Gandhi Female First -lehdelle.