Kännykkäsovellus kuin tulevaisuudesta – kääntää puhelut reaaliaikaisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosikymmeniä on haaveiltu tulevaisuuden sovelluksesta, joka kykenisi kääntämään puhelinkeskusteluja reaaliajassa kielestä toiselle. Tällaisen sovelluksen toteuttaminen näytti vielä muutama vuosi sitten utopiselta, mutta nyt sellainen on kuitenkin toteutettu – tietenkin Japanissa.

Tähän mennessä esimerkiksi NTT TransFire on kääntänyt verkon yli käytyjä tekstimuotoisia keskusteluja reaaliajassa, mutta nyt kielenkääntämisessä ollaan tekemässä todella merkittävä askel. Japanilainen NTT DOCOMO on nimittäin ilmoittanut lanseeraavansa Hanashite Hon’yaku -nimisen sovelluksen, joka kääntää puhetta reaaliajassa, NTT DOCOMO uutisoi.

Kuva: DOCOMO

Kääntäminen ei onnistu aivan tavallisen sovelluksen tavoin, sillä puhelu tulee soittaa Hanashite Hon’yakun puhelinkeskuksen kautta. Näin toimittaessa sovellus tunnistaa puhutun kielen automaattisesti ja ryhtyy kääntämään sitä.

Äänikäännöksen lisäksi käyttäjä näkee käännöksen myös tekstinä laitteensa ruudulla. Lisäksi sovellus osaa kääntää myös keskusteluja, joita käydään kasvokkain. Sovellus julkaistaan Androidille 1. marraskuuta. Aluksi se osaa kääntää englantia, japania, kiinaa ja koreaa. Kielten määrä kasvaa jo marraskuun aikana merkittävästi, mutta suomea ei ole vielä näköpiirissä.