Uskomaton arkistovideo vuodelta 1904 – hakee edelleen vertaistaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet suomalaisetkin Las Vegasin kävijät ovat käyneet ihastelemassa sikäläisiä Cirque du Soleil -esityksiä, jotka hakevat näyttävyydessään vertaistaan ympäri maailmaa. Historiassa on kuitenkin nähty vastaavia akrobaattisia suorituksia, joista eräs on nyt löytynyt arkistoista.

Kuva: YouTube

Kyseessä on Thomas Edisonin vuonna 1904 kuvaama filmitallenne, jossa nähdään kuinka japanilaiset akrobaatit esittelevät huikeita taitojaan. Edison tuli myöhemmin tunnetuksi hehkulampun keksijänä, mutta hän keksi myös maailman ensimmäisen elokuvakameran. Arkistofilmi on kuvattu New Yorkissa juuri Kinetograph-kameralla 29. huhtikuuta 1904. Yhteensä Edisonin yhtiö tuotti 340 filmiä ennen toiminnan lopettamista vuonna 1918.