Tom Hanks tyrmistytti kotikatsomot – näin ei olisi pitänyt käydä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-voittaja Tom Hanks tunnetaan lukuisista menestyneistä elokuvista. Suosikkinäyttelijän suurimpiin hittielokuviin kuuluvat Forrest Gump, Vihreä Maili ja Pelastakaa sotamies Ryan. Hanks äänestettiin vuonna 2006 Forbes-lehden äänestyksessä Yhdysvaltain luotettavimmaksi julkisuuden henkilöksi.

56-vuotiaan tähden puhtoinen maine kärsi hieman viime viikon perjantaina, kun Hanks lipsautti kirosanan ABC-televisiokanavan suorassa Good Morning America -ohjelmassa. TMZ-verkkosivuston mukaan ohjelman juontaja Elizabeth Vargas pyysi häntä puhumaan samalla aksentilla, mitä tähti käyttää tuoreessa Cloud Atlas -elokuvassaan.

Hanks vastasi sen olevan vaikeata, sillä elokuvan hahmo lähinnä kiroilee. Hanks kuitenkin antoi esimerkin, ja lipsautti vahingossa ilmoille fuck-sanan, joka vastaa suomessa suurin piirtein vittu-termiä. Yhdysvaltojen televisiossa kiroilemista pidetään kuitenkin vakavana. Hanks pyysi lipsahdustaan heti anteeksi. ABC-televisiokanavan edustaja kertoo mokan olevan korjattu myöhemmissä lähetyksissä.

Tom Hanks voitti pääroolistaan elokuvassa Forrest Gump sekä Oscarin että Golden Globe -palkinnon. Myös menestynyt Philadelphia-elokuva toi tähdelle Oscar-palkinnon. Larry Crowne -elokuvassaan Hanks esittää 50-vuotiasta työnsä menettänyttä miestä, joka palaa takaisin koulun penkille. Tähtinäyttelijä maksoi taannoin eräälle pariskunnalle heidän leffalippunsa takaisin, koska pariskunta oli pettynyt Hanksin tuottamaan Larry Crowne –elokuvaan.