Pohjois-Korea ”kehitti” oman tablet-tietokoneen – nolo totuus paljastui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Koreasta kuullaan vuosittain mitä ihmeellisempiä uutisia, joiden todenperäisyys asetetaan kuitenkin usein kyseenalaiseksi. Nyt maan virallinen televisiokanava on ilmoittanut pohjoiskorealaisten kehittäneen oman tablet-tietokoneensa.

Televisiouutisten raportin mukaan tablet-tietokone sai nimekseen Arirang tunnetun paikallisen kansanlaulun mukaan. Uutiset kertoivat, että laite on kehitetty Pjongjangin IT-virastossa, mutta NK News -julkaisun tarkkasilmäinen journalisti on asiasta toista mieltä. Hän nimittäin huomasi laitteen muistuttavan hämmästyttävästi kiinalaisvalmisteista tabletia, jota myydään halukkaille räätälöitynä.

20121028-121021.jpgKuva: NK News

NK Newsin julkaisemien kuvien perusteella uutislähetyksessä esitelty laite ja kiinalaisten laite ovat täysin identtiset. Siksi väite laitteen kehittämisestä Pohjois-Koreassa on asetettu kyseenalaiseksi. Kiinalaisversiossa käyttöjärjestelmänä on Android, jota todennäköisesti käytetään myös Arirangissa. Äskettäin pohjoiskorealaiset lanseerasivat myös kaksi muuta ”kehittämäänsä” tablet-tietokonetta; Samjiyonin ja Achimin.