Lento-onnettomuus vain senttien päässä – raju tilanne tallentui videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosittain lentonäytöksissä tapahtuu muutamia lento-onnettomuuksia, jotka tallentuvat nykyisin lähes poikkeuksetta videolle. Ilmassa tapahtuvia vaaratilanteita tai onnettomuuksia ei sen sijaan juuri koskaan nähdä videolta. Nyt Yhdysvaltojen ilmavoimat on kuitenkin julkaissut videon eräästä läheltä piti -tilanteesta.

Kuva: YouTube

Boeing KC-135 -tankkerikoneen kameran tallentamalla videolla nähdään kuinka Boeing AWACS E-3 Sentry -tutkakone on lennon aikana ottamassa lisää polttoainetta. Telakoituminen polttoaineletkuun menee kuitenkin täpärästi ohi, jolloin vuorossa olisi normaalisti ollut uusi yritys.

Yllättäen jotain menee kuitenkin pahasti pieleen, sillä tutkakoneen nokka nousee nopeasti ja on osua lentävän tankkerin alaosaan. Uhkaava onnettomuus oli vain senttien päässä, mutta molemmat koneet selvisivät tapauksesta ehjinä. Massiivinen räjähdys oli kuitenkin erittäin lähellä.