Asteroidin osuminen Maahan voidaan välttää uskomattomalla keinolla?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hollywood-elokuvissa on totuttu näkemään jos jonkinmoisia pelastusoperaatioita tilanteissa, jolloin Maata on uhannut avaruudesta sinkoutuva asteroidi. Nyt tutkijat ovat esittäneet oman, melko yllättävän teoriansa siitä, miten asteroidin iskeytyminen maapalloon kyettäisiiin estämään.

Amerikkalaisessa MIT:ssä opiskelevat tutkijat nimittäin esittävät, että värikuula-aseella pystyttäisiin muuttamaan asteroidin lentorataa. Tutkijat uskovat, että erittäin vaalea asteroidi heijastaisi auringonvaloa, ja että ajan myötä fotonien kimpoaminen voisi tuottaa niin paljon voimaa, että asteroidi suistuisi radaltaan. Asteroidit ovat kuitenkin muodostuneet tummasta kivestä.

Tutkijat ovatkin kehittäneet väriongelmaan epätavallisen ratkaisun. He ehdottavat, että asteroidi ammuttaisiin valkoiseksi avaruuskäyttöön suunnitellulla värikuula-aseella. MIT:ssä opiskelevan Sung Wook Paekin mukaan juuri oikeassa kulmassa ammutut väripelletit voisivat tuplata asteroidin heijastaman valon määrän.

Erikoisen teorian kehittäneen Paekin mukaan maali ei ole ainoa aine, jota ammuttavat pelletit voisivat sisältää. Miehen mukaan avaruudessa voitaisiin ampua myös aerosolilla täytettyjä pellettejä, jotka vaikuttaisivat asteroidin ilmanvastukseen. Tutkija kertoi Daily Mail -lehdelle, että asteroidin maalaaminen vaaleaksi myös helpottaisi sen seuraamista Maasta käsin.