Elisa ja Sonera oikeuteen viihdepalveluistaan? ”Sota tietoyhteiskuntaa vastaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka suosittu suomalainen nettidigiboksi TVkaista sai raskaat syytteet palvelustaan. Syyttäjä katsoo, että kyseessä on ollut luvaton tilausvideopalvelu, ja nyt yhtiön edustajia epäillään tekijänoikeusrikoksesta, teollisoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.

Nyt suomalaisia tekijänoikeusjärjestöjä edustava yhdistys TTVK ry harkitsee Elisan ja Soneran haastamista oikeuteen näiden verkossa tarjoamien viihdepalvelujen vuoksi. Yritykset tarjoavat verkossa toimivaa tallentavaa digiboksipalvelua, jossa ohjelmat voi ajastaa tallennettaviksi. Tallenteen voi katsoa myöhemmin operaattorin palvelimilta kuluttajan omilla laitteilla.

– TTVK jatkaa toiminnallaan sotaa arjen tietoyhteiskuntaa ja kuluttajaystävällisempiä palveluja vastaan. Erilaiset nettipohjaiset tallennusratkaisut ja muut viihdepalvelut ovat television tulevaisuus. Tekijänoikeusjärjestöt puolestaan haluavat toiminnallaan suistaa netin viihdepalvelualan pimeään keskiaikaan. Nyt roviolla poltetaan noitina TVkaistan, Elisan ja Soneran kaltaisia innovatiivisia toimijoita, Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi toteaa.

– Suomi on tällaisten rajoitusten vuoksi jo auttamatta jäämässä jälkeen IPTV- ja muiden verkkopohjaisten jakelujärjestelmien kehityksestä. Jatkamalla nykyisellä linjalla luisumme tietotekniikan kehitysmaaksi, Paalijärvi lisää.