Tällaista elokuvateatteria ei ole ennen nähty – toimisiko Suomessa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvateatterit ovat perinteisesti suuria huoneita, joiden kaltevalle lattialle on kiinnitetty suuri määrä istuimia. Tämä yli satavuotias kaava on edelleen käytössä, mutta nyt Portugalissa sijaitsevassa Guimaraesissa on avattu hieman poikkeava elokuvateatteri.

Kuva: Bartlett

Euroopan kulttuuripääkaupunki Guimaraes on tilannut keskustaansa brittiläiseltä yhtiöltä The Centipede Cinema -elokuvateatterin, jossa on vain 16 asiakaspaikkaa ja jossa jokainen katsoja joutuu seisomaan omilla jaloillaan omassa ”putkessaan”. Kyse on kompaktista rakennelmasta, joka voidaan tuoda esimerkiksi keskelle toria, Bartlett.ucl.ac.uk kertoo.

Idean isänä on toiminut arkkitehtuurin professori Colin Fournier, joka halusi kokeilla miten kulttuuria voidaan jakaa mahdollisimman pienessä tilassa. Katsojat voivat tulla ja mennä miten haluavat häiritsemättä lainkaan muita katsojia. Pienikokoinen elokuvateatteri otettiin käyttöön 20. lokakuuta ja siellä pyörii keskeytymättä kolme 20 minuutin lyhytelokuvaa.