Amy Winehousen häämekko varastettiin – saalis yhteensä 170 000 euroa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Soul-tähti Amy Winehousen traagiseen kuolemaan saatiin taannoin vastauksia, sillä laulajan kuolinsyyksi todettiin alkoholimyrkytys. Tähden veressä oli kuolinhetkellä alkoholia noin neljän promillen verran. Heiveröisen laulajan kuolinvuoteen viereltä löydettiin myös kolme tyhjää vodkapulloa.

Nyt 27-vuotiaana menehtyneen Amy Winehousen Lontoon Camdenissa sijaitsevassa kuolinkodissa on käynyt varkaita. Laulajattaren Mitch-isän mukaan rikolliset anastivat tähden kaksi mekkoa, joiden yhteenlaskettu arvo on 130.000 puntaa, eli lähes 170.000 euroa. Saaliiseen lukeutui muun muassa Winehousen häämekko, joka oli hänen yllään, kun neitokainen käveli aikoinaan alttarille Blake Fielder-Civilin luokse.

– On törkeää ja sairasta, että joku varastaa tavaroita, joissa on paljon tunnearvoa, 60-vuotias Mitch Winehouse kertoi The Sun -lehdelle.

Toinen varastetuista mekoista nähtiin laulajattaren yllä, kun hän esiintyi kuusi vuotta sitten BBC-kanavan Jools Holland’s -ohjelmassa. Tähden perheen piti laittaa mekot huutokaupattavaksi, jotta he saisivat kerättyä rahaa The Amy Winehouse -hyväntekeväisyysjärjestölle.

Amy Winehousen Lioness: Hidden Treasures -postuumilta julkaistiin taannoin kappale. Hän duetoi Like Smoke -kappaleen räppäri Nasin kanssa. Duetto levytettiin toukokuussa vuonna 2008 ja sen on tuottanut Amyn hyvä ystävä Salaam Remi. Uuden albumin tuotoista kolmannes ohjataan laulajattaren nimeä kantavalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Tähden perhe perusti säätiön auttaakseen päihdeongelmista kärsiviä.