Autovarkaat ajoivat hölkkääjien päälle: ”Se oli hauskaa kuin GTA-pelissä”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Rikolliset saattavat puhua pelkkää puuta heinää poliisien kuulusteluissa ja keksiä jos minkälaisia selityksiä rötöksilleen. Joskus rikollisten kylmähermoinen suhtautuminen laittomiin tekoihinsa tyrmistyttää jopa poliiseja. Nyt otsikoihin on noussut eräs törkeä varaskaksikko.

Amerikkalaiset 19-vuotias Vincent Anderson ja 27-vuotias Marcus Jones varastivat taannoin auton Missourin Cape Girardeaun alueelta. Sen jälkeen kaksikko ajoi varastetun menopelinsä ihmisjoukon sekaan. Miehet törmäsivät vuoden 1994 Ford-merkkisellä autolla kolmeen hölkkääjään, joista yksi joutui myöhemmin ambulanssilla sairaalaan.

Silminnäkijät hälyttivät paikalle poliisit, jotka pidättivät autovarkaat tapahtumapaikan lähistöltä. Virkavallan kuulusteluissa miehet kertoivat, että varastetun auton ajaminen ihmisten päälle oli ”hauskaa ja ihan kuin Grand Theft Auto -videopelistä”. Heitä syytetään nyt muun muassa pahoinpitelystä, liikenteen vaarantamisesta ja pidätyksen vastustamisesta.

– En voi ymmärtää, miten joku voi tehdä tällaista. Se oli niin umpimähkäinen teko. Kyseessä ei ollut onnettomuus. Joku hullu äijä vain käyttäytyi sekopäisesti, välikohtauksessa loukkaantunut hölkkääjä Ron Rosati kertoi semissourian-sivustolle.

Grand Theft Auto eli GTA on hyvin suosittu videopelisarja. Rockstar Gamesin luomissa peleissä on tunnetusti väkivaltaa ja rikoskäyttäytymistä, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta. Videopelin ideana on pelata rikollisena ja suorittaa erilaisia tehtäviä. Pelin sisältöön kuuluu myös muun muassa autovarkauksia, tappamista ja prostituoituja.