NASA julkaisi upeat kuvat – tällaista auringonpimennystä ei ole ennen nähty

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA julkaisee nykyisin usein kuvamateriaaliaan verkossa. Tällä kertaa se on esitellyt maailmalle poikkeuksellisen näyttävää auringonpimennystä, jollaista ei ole aiemmin nähty. Kyseessä ovat nimittäin aurinkoa tarkkailevasta satelliitista ikuistetut kuvat.

Solar Dynamics Observatory -niminen satelliitti, eli SDO, tarkkailee auringon toimintaa, mutta kahdesti vuodessa maapallo tulee päivittäin sen ja auringon väliin. Silloin syntyy hieman poikkeuksellinen auringonpimennys. Nyt NASA on julkaissut upeita kuvia eräästä tällaisesta auringonpimennyksestä. Ongelmaksi pimennykset muodostuvat, kun niiden aiheuttamien nopeiden lämmönvaihteluiden vuoksi satelliitin kameran tarkennus kärsii.