Mies tunnusti murhan kuolinvuoteellaan – ei kuollutkaan ja sai elinkautisen!

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Elämänsä viimeisiä hetkiä kuolinvuoteella viettävät henkilöt saattavat kertoa läheisilleen yllättäviä paljastuksia menneistä vuosistaan. Nyt erään amerikkalaisen miehen uutisoidaan puhdistaneen omatuntonsa sairaskohtauksen aikana kohtalokkain seurauksin.

James Washington -niminen mies sai vuonna 2009 sydänkohtauksen ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Sairaalapedissä maannut mies luuli kuolevansa, joten hän soitti poliisille tehdäkseen omatuntoaan vuosien ajan painaneen tunnustuksen.

Mies kertoi puhelimen välityksellä murhanneensa vuonna 1995 Joyce Goodener -nimisen naisen Tennesseen Nashvillessä. Washingtonia on epäilty rikoksen tekijäksi koko murhatutkimuksen ajan, mutta häntä ei ole pystytty todistamaan syylliseksi heikkojen todistusaineistojen takia.

– Minun on kerrottava sinulle jotain. Haluan tämän taakan pois harteiltani ja omastatunnostani. Tapoin erään henkilön. Hakkasin hänet kuoliaaksi, James Washington tunnusti poliisille WSMV-kanavan mukaan.

Rikollinen kuitenkin selviytyi lääkärien ansiosta sydänkohtauksesta. Tunnustuksen jälkeen James Washington joutui oikeuden eteen järkyttävästä teostaan. Hänet passitettiin vankilaan 51 vuodeksi, joten mies viettää loppuelämänsä kaltereiden takana.