Nainen eli pelkällä sosiaalituella? Vietti luksuselämää ja ajoi Ferrarilla ja Bentleyllä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on käyty kuluneen vuoden aikana runsaasti keskustelua sosiaalituen määrästä ja tukirahojen vaikutuksesta työnteon houkuttelevuuteen. Monet elävät mieluummin tukirahoilla työttömänä kuin tekevät töitä elääkseen. Tilanne on samankaltainen myös Britanniassa.

Nyt Britanniassa on noussut otsikoihin erikoinen tapaus, jossa tutkitaan nyt erään työttömän naisen saaman sosiaalituen käyttöä. 38-vuotias Lisa Lowndes nimittäin kertoo eläneensä luksuselämää veronmaksajien rahoilla, Daily Mail raportoi. Lowndes sai neljän vuoden ajan sosiaalitukea 18.000 puntaa, eli noin 21.000 euroa, vuodessa.

Tuona aikana Lowndes ja hänen 41-vuotias aviomiehensä matkustelivat runsaasti, lomaillen viiden tähden hotelleissa muun muassa Egyptissä, Kanariansaarilla, Turkissa, Espanjassa, Kyproksella sekä Yhdysvaltojen Floridassa ja Los Angelesissa. Pariskunta törsäsi rahoja myös autoihin, sillä heidän menopeleihin lukeutuivat Ferrari Spider, Porsche Cayenne, Range Rover Sport, Porsche Boxster ja Bentley Continental.

Miehellä on kuitenkin rankka rikostausta, ja parin epäillään rahoittaneen luksuselämänsä rikoksilla hankituilla rahoilla. Nainen kuitenkin väitti käyttäneensä ainoastaan sosiaalitukea. Tuomioistuin oli toista mieltä ja tuomitsi naisen vuodeksi vankilaan.