Salama iski 11-vuotiaaseen poikaan – ihmepelastuminen

Ohhoh! · Neea Jokinen

Kuluneen vuoden aikana maailmalla on raportoitu useista tapauksista, joissa salama on iskenyt ihmiseen. Osa ihmisistä on kuitenkin selvinnyt iskusta elävänä. Nyt erään brittiläisen pojan uutisoidaan joutuneen salamaniskun kohteeksi.

Lounais-Englannin Swindonissa asuvalle Joe Camptonille 26. syyskuuta oli päivä, jota hän ei tule ikinä unohtamaan. Nuori poika joutui kyseisenä päivänä Dorcan-koulussaan jälki-istuntoon. Iltapäivällä istunnon päätyttyä hän odotti kyytiä kotiin koulun porttien luona myrskyilmassa.

Yhtäkkiä salama iski poikaan ja hän menetti tajuntansa. Ensihoitajat saapuivat paikalle ja löysivät pojan makaamassa maassa pää mudassa. Hänet kiidätettiin ensin Great Western -sairaalaan ja sieltä Frenchay-sairaalaan. Lääkäreiden mukaan 22 prosenttia pojan kehosta paloi pahasti iskun takia.

– Olen todella onnekas. En muista mitään siitä hetkestä. Heräsin sairaalasta. En muista miltä se isku tuntui, koska yhtäkkiä kaikki pimeni, Joe Campton kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Poika joutuu nyt suojelemaan ainakin kahden vuoden ajan vartaloaan auringonvalolta. Aiemmin tänä vuonna tuli ilmi erikoinen tapaus, jossa salan kerrottiin iskeneen espanjalaista miestä kiveksiin. Salama oli iskenyt mieheen, kun hän oli kävelemässä Madridin kaduilla.