HIFK teki kardinaalivirheen – 12 euron säästö voisi tulla kalliiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilisen pääuutisia Suomessa oli Helsingin IFK -urheilujoukkueen jättihanke, jossa se aikoo rakennuttaa Helsingin Töölönlahdelle uuden urheilupyhätön yksityisellä rahalla. Hankkeen kustannusarvio liikkuu miljoonissa, mutta 12 euron säästö on nyt aiheuttanut nolon tilanteen.

Kuva: HelsinkiGarden.fi

Helsinki Garden -nimisen jättihankkeen takana olevat tahot ovat selvästi kokemattomia nykyaikaisessa liiketoiminnassa, sillä äärimmäisen tärkeät immateriaalioikeudet olivat jostain syystä jääneet kokonaan huomioimatta. Asia tuli esiin, kun helsinkiläinen JAJAdesign rekisteröi verkkotunnuksen helsinkigarden.fi eilen 13. marraskuuta kello 17.07.

Kuva: Viestintävirasto

Sivustolla on parhaillaan tilanteeseen sangen osuva viesti: ”Härifrån tvättas, unohtuiko jotain?”. Hyvistä verkkotunnuksista joudutaan usein maksamaan suuriakin rahasummia. Nyt Ilta-Sanomat on tavoittanut verkkotunnuksen rekisteröineen yrityksen edustajan, joka kertoi luovuttavansa verkkotunnuksen mielellään veloituksetta HIFK-hankkeelle.

Staran selvitysten mukaan verkkotunnus ei ole ainoa rekisteröimättä jäänyt immateriaalioikeus, sillä Helsinki Garden -tunnukselle ei ole haettu myöskään tavaramerkkiä. Projektilla ei siten ole tällä hetkellä edes haussa minkäänlaista yksinoikeutta tulevan hallin nimeen. Normaalisti sekä verkkotunnukset että tavaramerkit haetaan jopa kuukausia ennen projektien julkistamista.