Ministeri ehdottaa: ”Matkustajat kiellettävä nuorilta kuljettajilta”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Nuorten kuljettajien liikennekäyttäytymisestä puhutaan Suomessakin suhteellisen usein. Kokemattomien kuskien liikenneonnettomuuksien estämiseksi onkin ehdotettu monenlaisia ratkaisuja. Nyt eräs brittiministeri on tuonut julkisuuteen oman, hieman poikkeavan näkemyksensä.

Ison-Britannian liikenneministeri Patrick McLoughlin nimittäin ehdottaa, ettei nuorten kuskien kyytiin päästettäisi ketään muita matkustajia kuin kuskin omia perheenjäseniä, Daily Mail uutisoi. Ministerin mukaan matkustajakielto voisi olla voimassa ensimmäiset yhdeksän kuukautta ajokortin saamisen jälkeen. Kiellolla pyrittäisiin vähentämään nuorten kuljettajien aiheuttamia liikenneonnettomuuksia.

– Kun juttelen nuorille ihmisille, jotka ovat juuri läpäisseet ajokokeensa, he sanovat, että joskus matkustajien suunnalta tulee ryhmäpainetta ajaa lujaa ja esitellä taitojaan, ministeri selittää lehdelle.

McLoughlin harkitseekin kuskien paineiden vähentämistä matkustajien lukumäärää rajoittavalla kiellolla. Ministeri kuitenkin painottaa, että kyseessä on vain yksi lukuisista esityksistä, joiden toteuttamista tutkitaan nuorten liikenneonnettomuuksien vähentämiseksi. Esitys siis kuitenkin sallisi yhden tai muutaman perheenjäsenen kyytiinoton.