Yllättävä tutkimustulos: Näitä asioita naiset tuijottavat rannalla!

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Nainen saattaa tuntea mustasukkaisuuden pistoksen, jos hänen miehensä ihastelee esimerkiksi kadulla ohikulkevaa kaunotarta. Nainen arvioi samaa sukupuolta edustavan henkilön vain muutamassa sekunnissa esimerkiksi ulkonäön ja pukeutumisen perusteella, kun taas mies saattaa vain ihastella kaunottaren muotoja.

Nyt Swimwear365 -verkkokaupan teettämässä tutkimuksessa on selvinnyt yllättävä tulos naisten välisestä tarkkailusta. Tutkimukseen osallistui 2.000 naista. Tulosten mukaan naiset kuluttavat enemmän aikaa muiden naisten tuijotteluun ja tarkkailuun kuin miesten ihasteluun.

Kuva: Splash

Puolet tutkimukseen osallistuneista naisista kertoi nauttivansa siitä, että he vertailevat itseään toisiin naisiin esimerkiksi kadulla, työpaikalla ja juhlissa. Eniten naisten välisiä katseita voidaan nähdä rannalla. Yli 80 prosenttia kyselyyn vastanneista neidoista nimittäin kertoi ihastelevansa hyväkuntoisten ja kurvikkaiden naisten vartaloita rantapäivän aikana.

43 prosenttia naisista muun muassa tuijottaa toisten naisten alusasuja ja yksi kahdestakymmenestä kritisoi mielessään heidän rusketustaan. Naisten keskuudessa ilmenee myös usein kilpailunhalua, sillä tutkimuksen mukaan yksi kymmenestä naikkosesta haluaa näyttää aina paremmalta kuin esimerkiksi vastaantuleva kaunotar.

Tutkimuksen mukaan 42 prosenttia naisista panostaa pukeutumiseen tehdäkseen vaikutuksen samaan sukupuoleen. Bileiltaa varten ehostautuva nainen haluaa pistää ”parhaimmat päälleen” saadakseen ihastelevia katseita miesten sijaan toisilta neidoilta.

– Tältä planeetalta ei löydy naista, joka ei rakasta ihmisten tuijottelua ja muiden naisten salaista tarkkailua. On täysin luonnollista verrata itseään toiseen henkilöön, Swimwear365-yrityksen stylisti Helen Boyle kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.

Tutkimuksessa selvisi, että naiset katsovat muun muassa toistensa pukeutumis- ja hiustyylejä. Lisäksi he vilkuilevat toisten naisten rusketusta, kokoa, rintavakoa, selluliittiä ja hiusten väriä. Miesten lailla myös naiset tuijottavat vastaantulevan naikkosen rintojen kokoa. Naaraat katsovat myös toistensa kenkiä ja laukkuja.