Uusi hinnoittelumalli tulossa elokuvateattereihin: ”Alennus jopa 60 prosenttia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kulunut vuosi on ollut Suomessa historiallisen hyvä niin yleisellä tasolla kuin kotimaisen elokuvankin suhteen. Siitä huolimatta elokuvateattereiden näytöksissä on usein runsaasti tyhjiä penkkejä, koska näytökset eivät ole loppuunmyytyjä. Nyt tilanteeseen voi olla tulossa muutos.

Kuva: Dealflicks.com

Alan edelläkävijämaassa Yhdysvalloissa on nimittäin tullut markkinoille DealFlicks-niminen palvelu, joka tuo halpalentoyhtiöiden lipunmyyntimallin elokuvateattereihin hieman sovellettuna. Tarkoituksena on saada myytyä elokuvateatterin jokainen penkki täyteen ja siten nostaa näytösten täyttöastetta merkittävästi nykyisestä.

Alkuvaiheessa vain Yhdysvalloissa käytössä olevassa palvelussa asiakas voi valita haluamansa sijainnin, elokuvan ja kellonajan. Sen jälkeen palvelu näyttää mihin hintaan halutun elokuvan voi missäkin katsoa. Elokuvateatterin nimi paljastetaan vasta maksun jälkeen, koska palvelu haluaa siten suojella teattereiden mainetta. Viimeiset liput tyhjille paikoille myydään 40 – 60 prosentin alennuksella.