Harrison Ford valmis Star Wars -rooliin – myös ohjaaja valittu?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harrison Ford kuuluu tunnetuimpiin Hollywoodin veteraaninäyttelijöihin. Forbes-talouslehden vuonna 2006 tekemän tutkimuksen mukaan Harrison Ford oli vielä tuolloin maailman rikkain näyttelijä. Ford tunnetaan esimerkiksi Indiana Jones -elokuvien päätähtenä sekä lukuisista toimintarooleistaan.

70-vuotiaan näyttelijän kerrotaan olevan valmis palaamaan vanhan roolihahmonsa saappaisiin uudessa Star Wars -elokuvassa. Entertainment Weekly -lehden mukaan on kuitenkin erittäin todennäköistä, että avaruussaagan tulevissa elokuvissa tullaan näkemään Harrison Fordin näyttelemän Han Solon kuolinkohtaus.

Lehden mukaan myös Luke Skywalkerin roolissa nähty Mark Hamill ja Prinsessa Leiaa näytellyt Carrie Fisher ovat kiinnostuneita palaamaan suosikkirooleihinsa.

Miljoonat fanit yllättyivät hiljattain, kun Walt Disney -yhtiön uutisoitiin ostaneen Star Wars-saagan oikeudet ja aikovan tuottaa elokuvasarjan uuden osan, joka julkaistaisiin vuonna 2015.

Tulevan Star Wars -elokuvan ohjaajaksi on viime päivinä huhuttu Matthew Vaughnia, jonka käsialaa ovat olleet muun muassa X-Men: First Class ja Kick Ass. Yksi Matthew Vaughnin mukanaoloon vahvasti viittaava tekijä on se, että mies jättäytyi yllättäen seuraavan X-Men -elokuvan ohjaajan roolista siitäkin huolimatta että edellinen osa oli sekä yleisö- että arvostelumenestys.

Harrison Ford avioitui pitkäaikaisen tyttöystävänsä Calista Flockhartin kanssa vuonna 2010. Indiana Jones -elokuvien tähti ja Ally McBeal -televisiosarjan tähti ovat seurustelleet Hollywoodin mittapuussa pitkään ja heillä on yhteinen adoptoitu lapsi.