Salma Hayek paljasti: ”Itkin seksikohtauksen vuoksi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijätär Salma Hayek on ollut viime aikoina otsikoissa enemmän muotojensa kuin töidensä merkeissä. Jopa Hollywood-kaunotar Megan Fox on kertonut haastattelussa haluavansa samanlaiset rinnat kuin Hayekilla.

Latinokaunotar nähdään parhaillaan Suomen valkokankailla Savages-elokuvassa. Nyt 46-vuotias kaunotar on tunnustanut olleensa todella epävarma itsestään Hollywood-uransa alkuvaiheilla. Salma Hayek kertoo The Sun -lehdelle pelänneensä vanhempiensa reaktiota, kun he näkisivät hänen seksikohtauksensa Antonio Banderaksen kanssa Desperado-elokuvassa. Kyseessä oli näyttelijättären ensimmäinen amerikkalainen elokuva.

– Minulla oli vaikeaa tehdä rakastelukohtausta Desperado-elokuvassa. Minä oikeasti itkin. En halunnut olla alasti kameran edessä, ja ajattelin mitä äitini ja isäni tulisivat ajattelmaan tästä, Salma Hayek tunnustaa.

Elokuvasta muodostui kulttisuosikki ja se käynnisti Salma Hayekin uran. Tähti osasi tuolloin kuitenkin vielä huonosti englantia, ja hän luuli elokuvan menestyneen huonosti hänen vuokseen. Syynä oli se, että arvostelijat kuvailivat näyttelijää ”bombshell”-termillä. Salma luuli heidän tarkoittaneen ”pommia” negatiivisessa mielessä, vaikka todellisuudessa kriitikot viittasivat hänen olleen oikea seksipommi.

– Olin hämmentynyt. Luulin heidän tarkoittaneen, että elokuva oli ”pommi”, että se olisi menestynyt heikosti ja syy olisi minun, Salma kertoo.

Meksikolaissyntyinen Salma Hayek muistetaan rooleistaan elokuvissa kuten Desperado, Frida ja Oikeesti Aikuiset. Hayek paljasti taannoin olleensa Yhdysvaltoihin muuttaessaan laiton maahanmuuttaja. Ranskalaisen miljardööri Francois Henri Pinaultin kanssa naimisissa oleva Hayek synnytti parin yhteisen Valentina-tyttären vuonna 2007.