Tässä on maailman pienin talo – ei mikään unelmakämppä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Maailmalta löytyy erilaisia arkkitehtuurisia taidonnäytteitä, jotka mullistavat ihmisen ajatuksen perinteisestä asumisesta. Nyt maailman pienin talo on avannut ovensa Puolassa.

Varsovassa sijaitseva talo on hämmästyttävät 1,5 metriä leveä. Siitä löytyy kuitenkin kaikki olennaisuudet, kuten keittiö, vessa, suihku, syömisalue ja jopa nukkumiseen tarkoitettu yläkerta.

Kuva: Jakub Szczesny

Talon valmistuttua siellä järjestettiin pienimuotoiset tupaantulijaiset, ja arkkitehti Jakub Szczesnyn mukaan huoneisto sisältää kaiken tarpeellisen asumista varten. Tutkimusten mukaan pieni talo voi kuitenkin muodostua sosiaaliseksi ongelmaksi.

– Se sisältää kaiken olennaisen, kuten mikrokeittiön, minipesuhuoneen, nukkumiskuution ja pienen työskentelyalueen. Yläkertaan pääsee tikkailla. Pienen tilan pelon voi voittaa suurella määrällä valoa, kommentoi arkkitehti Jakub Szczesny Female First -sivustolle.