Tutkimus vahvistaa: Miehen ulkonäkö on naisille tärkeintä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Naiset eivät yleensäkään häpeile tunnustaa sitä, että he kiinnittävät deittiviidakossa rämpiessään huomiota miehen ulkonäköön. Nyt uusimman tutkimuksen mukaan tämä asia onkin heille tärkein asia uutta ihmissuhdetta testatessa.

Flirt Finder -deittifirman tekemässä tutkimuksessa selvisi, että naiset sivuuttavat hyvätuloisen tai huumorintajuisen miehen, jos vastaan tulee korskea komistus. Neitokaisten unelmien mies onkin komea ja lihaksikas urheilijatyyppi.

Tutkimuksen mukaan kauniimman sukupuolen määrittämän täydellisen naisen ei sen sijaan tarvinnut olla hoikka stereotyyppi, mutta hänestä piti löytyä tuhma puoli. Deittifirma selvitti kyselyssään, ettei yhdenkään naisen unelmamies ollut ylipainoinen tai ruma.

Neitokaiset kiinnittivät vastaustensa perusteella huomiota miehen vatsaan, joka ei saanut olla heidän mielestään pelkkää löysää ihoa. Naiset halusivat deittailemansa kaksilahkeisen olevan hyvässä kunnossa.

Tietyt ammattiryhmät saivat suosiota kyselyssä, sillä monet kaunottaret himoitsivat univormupukuisia miehiä. Naiset tunsivat eniten vetoa palomiehiin ja sotilaisiin. Pelkkä machous ei kuitenkaan sytyttänyt naisia, sillä he halusivat miehestä löytyvän myös herkänkin puolen.

Miesten vastaukset paljastivat, että he eivät ole niin fiksoituneita naisen kropan täydellisyyteen. Sen sijaan moni uros kertoi syttyvänsä paljaasta pinnasta, näkyvästä rintavaosta tai vilkkuvasta reidestä. He kiinnostuvatkin enemmän ”helpommasta” naisesta, joka vähemmän todennäköisesti torjuu heidät.