Tältä näyttää 500 dollarin hampurilainen – maistuisiko sinulle?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lukuisten ravintoloiden tiedetään kehitelleen ruokalistoilleen erikoisia herkkuja uusien asiakkaiden toivossa. Nyt amerikkalainen ravintola on ottanut listoilleen huippukalliin hampurilaisen.

Beverly Hillsissä sijaitseva Oliverio-ravintola hämmästytti äskettäin asiakkaansa uudella tryffeleitä sisältävällä hampurilaisellaan. Kyseinen Hamburger al Tartufo -herkkuburgeri sisältää Kobe-härän lihasta tehdyn pihvin, tryffelimausteista juustoa ja vasta raastettua tryffeliä. Hampurilainen ei ole aivan jokaisen kukkarolle sopiva, sillä annos maksaa 500 dollaria, eli 410 euroa.

Kuva: Twitter

Ruoka-annos pitää tilata harvinaisen sisältönsä vuoksi 48 tuntia ennen sen syömistä. Hampurilaisen kehitti ravintolan kokki Mirko Paderno. Daily Mail -sivuston mukaan italialainen mies halusi kunnioittaa luomuksellaan maailman kalleimpiin ruokiin kuuluvien valkoisten tryffeleiden kautta, joka alkaa yleensä lokakuun alusta.

Ruokapaikka on huomioinut myös tryffeleitä rakastavat kasvissyöjät hintavilla, kyseistä herkkua sisältävillä kasvisruokalajeilla. Oliverion hampurilainen saattaa hyvinkin olla maailman kallein burgeri, sillä aiempi Guinnesin ennätysten kirjaan kirjattu hampurilainen oli newyorkilaisen Serendipity 3 -ravintolan 295 dollaria, eli 240 euroa, maksanut herkkupala.